FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bugarska optužila unuka romskog vođe

Autor: akoz
SOFIJA, 4. listopada 2011. (Hina/Reuters) - Bugarski tužitelji, nakon tjedna proturomskih skupova koji su uzdrmali najsiromašniju državu Europske unije, optužili su unuka vođe romskog klana Kirila Raškova za prijetnje smrću, rekli su dužnosnici u utorak.

Prošlotjedni nemiri, najgori u Bugarskoj u posljednjih 14 godina, počeli su nakon što je 19-godišnjeg Bugarina Angela Petrova ubio čovjek povezan s Raškovom, poznatim kao car Kiro, i njegovom obitelji u selu Katunica, oko 160 kilometar istočno od Sofije.

Raškov unuk, koji se također zove Kiril, optužen je nakon što su ga rođaci Petrova prijavili tužiteljima tvrdeći da je Raškov također uzvikivao prijetnje smrću neposredno prije no što je Petrov pregažen vozilom i ubijen.

Raškov se policiji predao u ponedjeljak.

"Protiv Kirila Raškova podignute su optužbe za upućivanje prijetnji smrću u noći incidenta u Katunici", rekao je glasnogovornik ureda regionalnog tužiteljstva u Plovdivu.

Tužitelji bi mogli zatražiti njegovo zadržavanje u zatvoru do početak suđenja, rekao je. Raškov bi mogao biti osuđen na do šest godina zatvora.

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙