FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čelmici Kukuriku koalicije na beloj nedeji u Kastvu

Autor: hsup
KASTAV, 2. listopada 2011. (Hina) - Čelnici Kukuriku koalicije, predsjednik SDP-a Zoran Milanović, predsjednica Kluba zastupnika HNS-a i HSU-a u Hrvatskom saboru Vesna Pusić, predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić i predsjednik HSU-a Silvano Hrelja posjetili su danas Kastav i prisustvovali tradicionalnoj manifestaciji Bela nedeja.

Odgovarajući na pitanja novinara o tijeku kampanje, predstavljanjima njihova programa, Plana 21, i kontaktima s biračima, Milanović je kazao kako je njihov program otvoren te da dijalog s biračima traje stalno, "ako želite imati pravu demokraciju, a ako želite imati fiktivnu demokraciju, onda lupite pečat i stvar je gotova".

Rekao je da su putem Interneta dobili nekoliko tisuća pitanja, da su na sva odgovorili i da će i dalje odgovarati. Rekao da su na Beloj nedeji svake godine te da će i dalje posjećivati takve manifestacije, ali da će se, ako im građani daju povjerenje, u što vjeruju, morati baviti i ozbiljnim poslom. „Politiku ipak ne možemo svesti samo na lutanje Hrvatskom, na paradu i na pokazivanje, to nije politika, politika je rad, katkada i samozatajan dosadni rad“, rekao je Milanović.

Nije želio komentirati jučerašnju izjavu premijerke Jadranke Kosor "da ju neće pomesti crvena metla" .

Vesna Pusić je rekla da je cijela kampanja prezentacije programa po Hrvatskoj u stvari skupljanje sugestija i otvaranje prostora za komunikaciju. „Vrlo su ozbiljna očekivanja, ne previše euforije“, kazala je.

Ivan Jakovčić je ocijenio da su sada „dobre vibracije i dobri kontakti s građanima“ te da misle da su na pravom putu i da rezultat ne može izostati.

Bela nedeja je tradicionalni trodnevni sajam u čast mladog vina koji se spominje već u Zakonu Grada Kastva iz 1400., a kastavska čitaonica, osnovana 1866., bila je prva ustanova u Istri koja je odigrala bitnu ulogu u poticanju i širenju domaće, hrvatske riječi.

(Hina) xhsup yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙