FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 10. listopada

Autor: dduk
ZAGREB, 9. listopada 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 10. listopada.

ZAGREB - Hrvatska Vlada uz potporu Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske udruge poslodavaca organizira Međunarodni investicijski forum "Invest in Croatia 2011". Na dvodnevnoj konferenciji će biti organizirane panel rasprave o ubrzavanju gospodarskog rasta kroz ulaganja, ulaganjima dijaspore u Hrvatsku, kao i četiri panela o ulaganjima u energetiku, infrastrukturu, turizam i visoku tehnologiju. Forum će otvoriti predsjednica Vlade Jadranka Kosor, a uvodno će se sudionicima skupa obratiti i predsjednik HGK Nadan Vidošević i potpredsjednik Vlade RH za investicije Domagoj Milošević. Prvoga dana foruma kao panelisti će sudjelovati David Fass, glavni izvršni direktor za Europu međunarodne investicijske banke Macquarie, šeik Mohamed Althani, član kraljevske obitelji i poslovni čovjek iz Katara, Frank Stronach, osnivač najveće kompanije za proizvodnju dijelova u automobilskoj industriji Magna International, te Ferit Sahenk, predsjednik i glavni izvršni direktor Dogus Grupe iz Turske. Forum se organizira uz podršku investicijske banke Macquarie, te uz medijsko pokroviteljstvo Financial Timesa i Bloomberga (17 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

RIJEKA - Predstavnici Ceha za ribarstvo i akvakulturu Hrvatske obrtničke komore na konferenciji za novinare najavit će program i najvažnije temee tradicionalnog, 16. susreta ribara HOK-a koji će se 13. i 14. listopada održati u Selcu kraj Crikvenice (11 sati, Obrtnička komora Primorsko-goranske županije, Zanonova 1/III).

ZAGREB - Carinska uprava organizira konferenciju za novinare u povodu prvog službenog posjeta glavnog tajnika Svjetske carinske organizacije (WCO) Kunio Mikuriye Hrvatskoj. WCO je krovna organizacija svih carinskih službi svijeta i kao takva nositelj najvažnijih međunarodnih carinskih konvencija. Na konferenciji za novinare bit će riječi o dosadašnjoj i budućoj suradnji WCO-a i hrvatske carinske službe (12 sati, Carinska uprava, Aleksandera von Humboldta 4a).

ZAGREB - Sudionici jubilarne, 10. "HR Arene" raspravljat će o funkciji upravljanja ljudskim potencijalima u transformaciji organizacija, o tome jesu li tvrtke danas spremne ili spremnije shvatiti vrijednost pojedinca i njegov doprinos tvrtci, a ne samo vrijednost kapitala. Na konferenciji će se raspravljati i o kompetencijama zaposlenika - njihovoj spretnosti, znanju, fleksibilnosti i kreativnost, te o tome kako dobiti maksimalan doprinos od zaposlenika (9 sati, Hotel Esplanade, Mihanovićeva 1).

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙