FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Povoljniji krediti za osječko-baranjske studente

Autor: vsik
OSIJEK,7. listopada, 2011.(Hina) - Osječko-baranjska županija i Zagrebačka banka potpisali su danas ugovor o poslovnoj suradnji vezan za projekat "Studentskih kredita" koji će studentima Osječko-baranjske županije olakšati školovanje te će što većem broju mladih omogućiti završetak obrazovanje, istaknuto je na potpisivanju.

Studentski krediti uz županijsku subvenciju namijenjeni su redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija, polaznicima poslijediplomskih studija te izvanrednim studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja, kazao je Slaven Rukavina, direktor Obiteljskog, osobnog i poduzetničkog bankarstva Zagrebačke banke za Slavoniju.

Krediti su namijenjeni plaćanju troškova života tijekom studija, pri čemu se kredit koristi u mjesečnim isplatama na tekući račun korisnika kredita, odnosno za plaćanje školarine kada se kredit isplaćuje na žiro račun institucije u kojoj student studira.

Iznos kredita za plaćanje troškova života u rasponu je od 500 do 2000 kuna mjesečno za studente koji studiraju na području Osječko-baranjske županije, od 500 do 3000 kuna mjesečno za studente koji studiraju u Republici Hrvatskoj ali izvan Županije, te od 500 do 5000 kuna mjesečno za studente koji studiraju u inozemstvu.

Kredit za plaćanje školarine iznosi maksimalno do 150.000 kuna. Rok korištenja kredita jednak je trajanju studija, odnosno preostalim godinama studija korisnika kredita.

Rok vraćanja kredita neovisno o roku trajanja studija iznosi do 120 mjeseci, a poček otplate može biti do 12 mjeseci. Kamatna stopa za obje vrste kredita je 4,30 posto godišnje, promjenjiva u kunama.

Studentima se nude kunski krediti čime se eliminiraju i posljedice negativnih tečajnih razlika, kazao je Rukavina.

Osječko-baranjski dožupan Željko Kraljičak koji je u ime Županije potpisao ugovor sa Slavenom Rukavinom iz Zagrebačke banke, rekao je kako je ovaj zajednički program namijenjen onim studentima koji redovito polažu ispite i redovito ostvaruju upise u iduće godine svoga studija.

Na ovaj način Osječko-baranjska županija i Zagrebačka banka žele osječko-baranjskim studentima omogućiti uvjete studiranja prema svjetskim standardima te ih motivirati za postizanje što boljih rezultata, dodao je.

(Hina) xvsik ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙