FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuski ministar za europske poslove Leonetti u Vukovaru

Autor: zdra
VUKOVAR, 6. listopada 2011.(Hina) - Francuski ministar europskih poslova Jean Leonetti, koji je u posjetu Hrvatskoj, obišao je u četvrtak u Vukovaru Opću bolnicu, Spomen dom na Ovčari, te položio vijenac na mjestu masovne grobnice na Ovčari.

U pratnji državnog tajnika za europske integracije Andreja Plenkovića, Leonettija je na ulazu u bolnicu dočekala i pozdravila ravnateljica Vesna Bosanac koja ga je, uz vukovarsko-srijemskog župana Božu Galića i vukovarskoga gradonačelnika Željka Sabu, provela bolnicom te memorijalnim dijelom vukovarske ratne bolnice.

"Bolnica simbolizira veliku patnju u prošlosti ali i nadu u bolju budućnost, kao i cijeli ovaj grad. Obišao sam i podrum vukovarske bolnice i njegov memorijalni dio, ali sam vidio i odjele koji posjeduju visoku tehnologiju i svjedoče o revoluciji koja se dogodila u medicini. Sve me to dovodi do zaključka da se prošlost ne smije zaboraviti ali i kako treba imati povjerenja u budućnost", izjavio je Leonetti nakon obilaska bolnice.

Leonetti je posjetio i Spomen dom Ovčaru te položilo vijenac na mjestu masovne grobnice na Ovčari. U spomen na 200 žrtava ubijenih 1991. na tom poljoprivrednom dobru nedaleko Vukovara, vijenac je položilo i izaslanstvo hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.

(Hina) xzdra ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙