FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak 6. listopada

Autor: kgab
ZAGREB, 5. listopada 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak 6. listopada.

ZAGREB - Francuski ministar zadužen za europske poslove Jean Leonetti posjetit će Hrvatsku gdje će se sastati s visokim hrvatskim dužnosnicima te otvoriti regionalni seminar o trgovanju ljudima. Ministra Leonettija u četvrtak će primiti predsjednik Ivo Josipović u (8.30 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241). U Leonettijevoj pratnji bit će predsjednik Odbora za europske poslove u francuskoj Nacionalnoj skupštini Pierre Lequiller.

Ministar Leonetti otvorit će regionalni seminar o trgovanju ljudima koji organizira stožer francuskog veleposlanstva u Zagrebu za borbu protiv organiziranog kriminala u jugoistočnoj Europi, u suradnji s vladinom uredom za ljudska prava RH (u 10 sati, Obrtnička komora, Ilica 49). Leonetti i državni tajnik za europske integracije Andrej Plenković dat će izjave za medije na marginama seminara.

Leonetti će zajedno s Plenkovićem posjetiti Vukovar gdje će gdje će obići Opću bolnicu Vukovar i gradsko središte, a ispred Spomen-doma Ovčara i spomen-obilježja masovne grobnice na Ovčari položit će vijence.

BRUXELLES - Završni dan dvodnevnog sastanka ministara obrane zemalja članica NATO-a na kojemu sudjeluje i hrvatski ministar obrane Davor Božinović. Glavne teme sastanka su daljnje reforme NATO-a, analiza ranije usvojenih dokumenata i procesa (novi Strateški koncept, Deklaracija sa summita u Lisabonu i sl.), obrambena transformacija kao i trenutne savezničke operacije u Libiji, Afganistanu i Kosovu. Očekuje se potpisivanje Memoranduma o razumijevanju sa sudionicima Škole vojne policije u Kabulu, odnosno ministara obrane Republike Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i Albanije.

DEN HAAG - Haaški sud sazvao je statusnu konferenciju u predmetu protiv bivšeg zapovjednika vojske bosanskih Srba Ratka Mladića optuženog za genocid u BiH.

STOCKHOLM - Očekuje se objava dobitnika Nobelove nagrade za književnost.

Dežurni:

Noć: Robert Šalinović

Prijepodne: Domagoj Janković

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Damir Hainski

Tel: 00385 1 4808645

Fax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙