FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 5. rujna 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

SLAVONSKI BROD/SREDANCI - Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor jučer je, nakon otvaranja radova na čvoru Sredanci kod Slavonskog Broda, u razgovoru s novinarima komentirala činjenicu da je ovog vikenda na festivalu u Požegi kao izaslanik predsjednika Josipovića bio glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan te ocijenila kako bi se iz toga moglo zaključiti da se ostvaruje puzajući projekt crvene Hrvatske. "Nama sve to daje naslutiti da se predsjednik polako, ali sigurno svrstava na čelo SDP-ove kolone kukuriku koalicije", rekla je Kosor dodavši kako to ne bi bilo dobro, jer predsjednik treba biti u potpunosti neovisan, a pogotovo u vrijeme izborne kampanje. Najavila je kako će budno motriti što se dalje događa. "Ovo je ipak simptomatično, jer bi smo u konačnici mogli zaključiti, a također smatram da bi to bilo jako loše za demokraciju u Hrvatskoj, da se ostvaruje polako ali sigurno puzajući projekt crvene Hrvatske", rekla je Kosor dodavši kako je "to nešto što mi ne možemo prihvatiti". Istaknula je kako su to poruke koje treba čitati političkim naočalama.

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović jučer je ustvrdio da je riječ o manipulaciji odgovarajući na premijerkinu ocjenu da se polako ostvaruje 'puzajući projekt crvene Hrvatske', da Josipović sudjeluje u tome i da je kao svog izaslanika na otvorenje festivala u Požegi ovog vikenda poslao glavnog tajnika SDP-a Igora Dragovana. "Riječ je o manipulaciji. To je najvidljivije iz činjenice da je u isto vrijeme kilometar i pol dalje bio drugi festival gdje sam isto imao izaslanika iz vladajuće koalicije, njenu bivšu potpredsjednicu vlade Đurđu Adlešič, kojoj sam zahvalan da je bila ondje", izjavio je Josipović novinarima u pauzi Balkanskog prvenstva u preponskom jahanju na zagrebačkom Hipodromu. Ocijenio je da premijerkin "projekt manipulacije" nije dobar. "I zato se na njega više neću referirati jer me zapravo nije ni briga što gospođa premijerka misli o mojim izaslanicima", kazao je Josipović ponovivši da će danas zadnji put imati referencu na sličnu ideju gospođe premijerke. Također je istaknuo kako se ne može iščuditi da u vrijeme kada Hrvatska ima tako strašne gospodarske probleme, premijerka koja vodi gospodarstvo u ime države nema pametnijeg posla nego prebrajati njegove izaslanike po raznim lokalnim festivalima.

ZAGREB - Šetnjom novouređenom dionicom Remetinečke ceste, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić- Vukičević sinoć je simbolično pustila u promet tu cestu u čiju je obnovu uloženo dva milijuna kuna. Riječ je o dionici Remetinečke od Ulice Savski gaj XIII put do raskrižja dr. Luje Naletilića-Karlovačka-Remetinečki gaj. Uređeno je, uz ostalo, 525 metara prometnice široke dva metra.

ZAGREB - Dvadeset i šesto histrionsko ljeto završeno je sinoć svečanom dodjelom nagrada Najhistrion za 2011. godinu glumcima Ankici Dobrić i Siniši Popoviću te posljednjom ovogodišnjom izvedbom predstave "Idu svati, mlade ni" na zagrebačkoj Opatovini. Siniša Popović nagrađen je za ulogu Isljednika u "Berlinskom zidu" Amara Bukvića u režiji Zorana Mužića, koju su Histrioni premijerno izveli u studenome prošle godine. Ankica Dobrić nagrađena je pak za ulogu Anđe u predstavi "Idu svati, mlade ni" Nina Škrabea, premijerno izvedenoj u režiji Georgija Para ovoga ljeta na Opatovini. Nagradu Najhistriona uručili su im zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić-Vukićević i ministar kulture Jasen Mesić koji je ujedno i zatvorio 26. histrionsko ljeto i sezonu 20010/2010.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙