FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Putin niječe povezanost s bogatstvom magnata Timčenka

Autor: mtro
MOSKVA, 28. rujna 2011. (Hina/AFP) - Ruski premijer Vladimir Putin zanijekao je u srijedu da je pomogao jednom od svojih dugogodišnjih prijatelja, poslovnom čovjeku Genadiju Timčenku da stekne ogromno bogatstvo, što je tema koja izaziva polemike.

Timčenko je vlasnik najvećeg posrednika u prodaji ruske nafte, grupe Gunvor, sa sjedištem u Amsterdamu. Specijalizirani časopis Forbes je u ožujku njegovo bogatstvo procijenio na 5,5 milijardi dolara.

Putin je rekao da se "nikad nije miješao i da ne namjerava zabadati nos u njegovo područje. Kao što se nada da se niti Timčenko neće nikada baviti njegovim poslovima", rekao je tijekom susreta s piscima, prenose ruske agencije.

Timčenko je 2008. pokrenuo proces protiv britanskog tjednika The Economist koji je kao i drugi mediji sugerirao da je on usko povezan s Putinom.

On je također napisao otvoreno pismo u kojem potvrđuje da pozna Vladimir Putina, ali da su veze među njima "daleko precijenjene".

U veljači 2009. dvojica ruskih oporbenjaka, Boris Nemcov i Vladimir Milov, osuđen su svaki Timčenku isplatiti 100.000 rubalja (2.500 eura) odštete i kamata jer su u jednoj brošuri napisali da se obogatio zahvaljujući prijateljstvu s Putinom.

(Hina) xtm ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙