FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bespovratna sredstva za drvne tvrtke

Autor: vhor
KARLOVAC, 26. rujna 2011. (Hina) - Tvrtka Viševica-komp je iz vladinog Operativnog programa razvoja prerade drva i proizvodnje namještaja dobila 1,2 milijuna kuna bespovratnih sredstava za investiciju u proizvodnji bienergetskog goriva, sječike i peleta, o čemu je danas u Karlovcu potpisan sporazum.

Potpisujući sporazum potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Božidar Pankretić kazao da je po Operativnom programu za 2011. do 2014. godine osigurano 65 milijuna kuna samo za tekuću godinu, te da je taj novac odobren za 148 subjekata (prijavilo se njih 175).

Ta će nepovratna namjenska sredstva kapitalne pomoći potaknuti sve njih da ulože ukupno 450 milijuna kuna u nove tehnologije, zaštitu okoliša i izvoz, kazao je Pankretić dodajući da je to još važnije kada se zna da drvne djelatnosti ostvaruju 75-postotini izvoz, koji je u prvih sedam mjeseci ove godine bio 17 posto veći nego u istom razdoblju lani.

Očekuje da će izvoz drvne industrije ove godine po prvi put dostići milijardu dolara.

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva posjetio je danas i Gorski kotar gdje je potpisao ugovore o potporama s tri drvoprerađivačke tvrtke s tog područja - Calligaris iz Ravne Gore, Drvnu industriju Lokve te Drvenjača iz Fužina.

Ukupno je pak za pet goranskih drvoprerađivačkih tvrtki država ove godine osigurala 3,7 milijuna kuna poticaja.

Posebno je važno da je glavnina držanih potpora usmjerena u nove tehnologije, što su investicije koje donose konkurentnost, efikasnost, a važne su i za ekološku zaštitu, kazao je Pankretić.

(Hina) xvhor yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙