FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HGK: proboj hrvatskih drvara u Rusiju

Autor: tper
ZAGREB, 26. rujna 2011. (Hina) - Hrvatski su drvoprerađivači nakon niza marketinških i drugih poslovnih aktivnosti Hrvatske gospodarske komore (HGK), odnosno predstavništva u Moskvi, potpisali prve izvozne ugovore za rusko tržište, izvijestili su iz HGK.

Tako tvrtke PAN Parket d.o.o. i Drvoproizvod d.d. ovih dana kreću s prvom isporukom hrvatskog parketa u Rusiju, dok je tvrtka Lokve ugostila već nekoliko ruskih poslovnih delegacija i nalazi se pred potpisivanjem ugovora.

Rezultat svih napora i aktivnosti došao je tek nedavno, ali ohrabruje činjenica da smo ipak uspjeli plasirati naše proizvode na ovo veliko i iznimno zahtjevno tržište, kazao je pomoćnik direktora Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo HGK Rajko Ružička.

Vjeruje da je ovo tek početak povratka hrvatskih tvrtki i hrvatskih proizvoda na tržište Ruske Federacije te napominje kako će nakon drvoprerađivačke industrije isti recept za osvajanje ruskih kupaca primjeniti i na sektor vinarstva.

U studenom ove godine hrvatske tvrtke izlagat će na sajmu vina u Moskvi, a aktivnosti na promociji hrvatskih vina započet će već sljedeći mjesec.

Na osnovi informacija kojima HGK raspolaže, smatramo da hrvatska vina imaju potencijal postati novi hit među ruskim ljubiteljima vina, zaključio je Ružička.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙