FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Akcije "Kupujmo hrvatsko" i "Vrijedne ruke" u Zagrebu

Autor: tper
ZAGREB, 17. rujna 2011. (Hina) - Posljednje u nizu ovogodišnjih akcija "Kupujmo hrvatsko" i "Vrijedne ruke" u kojima svoje proizvode predstavlja 391 izlagač održava se danas na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića.

Najviše je sudionika iz prehrambene, tekstilne, kemijske i elektro industrije, uz zastupljenost širokog spektra proizvodnji.

Akcije "Kupujmo hrvatsko" i "Vrijedne ruke" ove su godine održane u 21 hrvatskom gradu, a počele su 14. svibnja u Čakovcu.

Te promotivne i prodajne akcije, samo su dvije u nizu aktivnosti koje Hrvatska gospodarska komora (HGK) provodi kako bi promicala interese hrvatskog gospodarstva, kazala je koordinatorica akcije "Kupujmo hrvatsko" i direktorica Sektora za trgovinu HGK Milica Rakuša-Martulaš.

Kupovati domaće kvalitetne proizvode je važno, posebice u vrijeme globalne gospodarske krize, jer odabirom takvih proizvoda štitimo radna mjesta te razvijamo domaće gospodarstvo, istaknula je Rakuša-Martulaš.

Cilj promotivne akcije "Kupujmo hrvatsko", koja se provodi već 14 godina, je promovirati kvalitetne i konkurentne hrvatske proizvoda, posebice one koji imaju znak "Izvorno hrvatsko", a takvih je danas 116 ili znak "Hrvatska kvaliteta" koji nosi 235 proizvoda, te na taj način dodatno potaknuti razvoj domaće proizvodnje i s tim u svezi nova zapošljavanja. 

Sastavni dio akcije "Kupujmo hrvatsko" je i akcija  "Vrijedne ruke" koju je 2009. pokrenula HGK u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva i Hrvatskom obrtničkom komorom, a cilj joj je prepoznati i promicati rad malih poduzetnika, onih koji stvaraju nove proizvode čija kvaliteta i inovativnost doprinose održavanju tradicije i očuvanju kulturne baštine, te jačanju identiteta hrvatskog proizvoda.

(Hina) xtp ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙