FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lovas: novih 30 radnih mjesta

Autor: zdra
LOVAS, 23. rujna 2011. (Hina) - U sklopu tvrtke Triko d.o.o. koja ima pogone za proizvodnju tekstilne odjeće u Lovasu i Iloku te zapošljava ukupno 250 žena s lovaskog, iločkog i vukovarskog područja, danas je u pogonu u Lovasu otvoreno novih 30 radnih mjesta.

Prema riječima vlasnika tvrtke Triko d.o.o. Stanka Ivaneka, otvaranjem novih 30 radnih mjesta ta će tvrtka povećati dosadašnju proizvodnju za 30 posto te doseći brojku od gotovo 100.000 proizvedenih komada odjeće mjesečno.

U proširenje proizvodnje u pogonu u Lovasu Triko je uložio oko 400.000 kuna kreditnih sredstava, kazao je Ivanek istaknuvši kako je kamatu u iznosu 4,5 posto posto subvencionirala Vukovarsko-srijemska županije.

Na svečanosti, kojoj je bio nazočan i potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, govorili su i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Petar Čobanković koji je istaknuo, kako unatoč nepovoljnih gospodarskim prilikama, Vukovarsko-srijemska županija u 2011. ima manje nezaposlenih nego u 2010. godini.

Također je najavio kako će ubuduće sve gospodarske aktivnosti u ruralnim područjima biti praćene odgovarajućim potporama, a ne samo poljoprivreda.

Svečanost otvorenja proširenog progona tvrtke Triko, u kojoj prosječna plaća iznosi 3.500 kuna, a tvrtka je kooperant talijanskog Benettona, održana je u sklopu Miholjskih dana i Dana općine Lovas.

(Hina) xzdra yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙