FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Našicama obilježeno 20. obljetnica pobjede nad JNA

Autor: nhec
NAŠICE, 21. rujna 2011. (Hina) - Našice su večeras obilježile 20. obljetnica pobjede nad JNA, sjećajući se 21. rujna 1991. godine kada se na tadašnjoj vojarni u Našicama, nakon 30-satnih borbi, zavijorio hrvatski stijeg, a jugo-vojska zauvijek otjerana i iz ovog grada.

Izaslanstva Grada i udruga proisteklih iz Domovinskog rata položila su vijence i zapalila svijeće za sve poginule hrvatske branitelje ispred spomen-obilježja "Uskrsla Hrvatska" u središtu grada, a u Župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog služena je sveta misa. Prigodna izložba fotografija iz privatnih zbirki postavljena je u hotelu "Park", gdje je predstavljena i knjiga mr. Branka Kranjčeva "Memorijalni sadržaji Domovinskoga rata".

Tijekom borbi za oslobađanje tadašnje vojarne od pripadnika JNA i srpskih rezervista, poginula su trojica branitelja – Slavko Marod, Antun Sertić i Branko Glavaš. Ubojiti projektili uništili su ili oštetili mnoge stambene i gospodarske objekte, pogođen je dvorac Pejačević, bolnica, hotel, a u potpunosti je izgorio toranj župne crkve.

(Hina) xnhec ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙