FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tomašić: sud treba dokazati krivnju branitelja, a ne oni svoju nevinost

Autor: ivuc
OSIJEK, 21. rujna 2011.(Hina) - Predsjednica HSP-a "Dr. Ante Starčevića" Ruža Tomašić izjavila je danas u Osijeku kako državno odvjetništvo i hrvatski sudovi u postupcima koji se vode protiv hrvatskih branitelja trebaju dokazati njihovu krivnju, a ne da oni dokazuju svoju nevinost.

Tomašić je u osječkom zatvoru posjetila člana stranke Dragu Bošnjaka koji je u lipnju, s pokojnim Đurom Brodarcem te Vladimirom Milankovićem, uhićen zbog osnovane sumnje u kazneno djelo ratnog zločina na sisačkom području.

Nakon posjeta Tomašić je na konferenciji za novinare pred zatvorskom zgradom kazala kako je Bošnjaka posjetila i kao hrvatskoga branitelja, "kojemu treba osigurati pošteno suđenje", ali za to, kako smatra, "izgleda nikoga nije briga".

Ocijenila je kako se Bošnjak nalazi u pritvoru, koji mu je produljen za još tri mjeseca, iako ga, tvrdi, "tereti samo jedan svjedok", a šest svjedoka, građana srpske nacionalnosti, o njemu je govorilo pozitivno, što sud nije uzeo u obzir.

Vjerujem u sud i pravdu, ali isto tako vjerujem da naši branitelji nisu krivi te da sud i državno odvjetništvo trebaju dokazati njihovu krivnju, a ne ih uhititi, pa da oni iz zatvora moraju dokazivati svoju nevinost, jer si nevin dok ti ne dokažu da si kriv, poručila je Tomašić.

Ocijenila je kako u Hrvatskoj treba "promijeniti vlast", odnosno da na vlast dođu oni kojima je stalo do Hrvatske, koji neće pristajati na tuđa nametanja, već će poštovati i provoditi zakone.

Glavni tajnik stranke Pero Čorić kazao je kako su posjetom Dragi Bošnjaku željeli upozoriti kako se u Hrvatskoj "za uhićene branitelje, koji dobiju medijsku pozornost, brinu državne institucije, a dobiju i odgovarajuću pravnu zaštitu, dok se onih, koji budu zanemareni, poput Veljka Marića, koji se više od godinu dana nalazi u istražnom zatvoru u Srbiji, prisjetimo samo sporadično".

(Hina) xivuc ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙