FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zečević-Pedić: Riječani skupo plaćaju nerad gradske uprave

Autor: dsil
RIJEKA,14. rujna 2011.(Hina) - Vijećnica Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u riječkom gradskom vijeću Tomislava Zečević-Pedić na današnjoj je konferenciji za novinstvo ustvrdila da Riječani "plaćaju visoku cijenu nerada gradske uprave, njezina neznanja i nesposobnosti".

Time se osvrnula, kako je rekla, na tvrdnje riječkoga gradonačelnika Vojka Obersnela kako Hrvatsku koče visoka cijena rada i slaba uprava.

Zečević-Pedić je ustvrdila da se nijedan gradski proračun u proteklih nekoliko godina nije proveo po planu, nego da uvijek bude više od 120 milijuna kuna manjka. Upitala se zbog čega Obersnel u javnosti ne objasni kako će se razvijati grad s takvim proračunima i kako će se to odraziti na građane.

Izrazila je zabrinutost "lošim stanjem u gradskoj upravi i gradskim komunalnim poduzećima", istaknuvši da ugovor s tvrtkom Tržnice još nije raskinut iako je nepovoljan za gradski proračun.

HDZ-ova gradska vijećnica Tea Čaljkušić-Mance istaknula je da vlada ispunjava svoja obećanja provedbom projekata na širem riječkom području kao što su cesta D-404, riječka obilaznica, izgradnja sveučilišnog kampusa, a da su ostala neispunjena obećanja gradskih vlasti o izgradnji autobusnog kolodvora, gradske knjižnice, muzeja moderne i suvremene umjetnosti.

Da se racionalnije raspolagalo novcem u gradnji preskupih športskih objekata, mogao se izgraditi barem dio nedostajućih sadržaja, ustvrdila je i dodala kako stručnjaci procjenuju da je cijena od ukupno 900 milijuna kuna za bazenski kompleks te športske dvorane na Zametu i Kantridi mogla biti upola manja.

(Hina) xdsil ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙