FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Listu HSLS-a u 4. izbornoj jedinici nosit će J. Vrbošić

Autor: ivuc
OSIJEK, 8. rujna 2011.(Hina) - Središnja tijela HSLS-a prihvatila su prijedlog osječko-baranjske i virovitičko-podravske županijske organizacije da nositelj stranačke liste u 4. izbornoj jedinici, koja obuhvaća te dvije županije, bude predsjednik osječkoga HSLS-a i bivši hrvatski veleposlanik u BiH Josip Vrbošić, izvijestila je danas u Osijeku osječko-baranjska organizacija stranke.

Predsjednik županijskog HSLS-a Darko Bajto kazao je na konferenciji za novinare da će HSLS samostalno izići na izbore te kako se ne boje takve pozicije, jer smatraju da imaju što reći, posebice o gospodarstvu.

Vrbošić je ocijenio da se optimizam u Hrvatskoj danas iskazuje polaganjem kamena temeljaca što, kako drži, ne daje rezultate, jer su se slične manifestacije održavale i prije četiri godine.

Dodao je kako HSLS stoga predlaže konkretne mjere, među kojima su, izdvajanje minimalno dva posto državnoga proračuna za razvoj malog i srednjeg poduzetništva te da se plaćanje PDV-a za poduzetnike produži na 60 dana.

Vrbošić je kazao da HSLS predlaže smanjivanje poreza poduzetnicima kako bi više sredstava ostalo za plaće radnicima te ukidanje raznih državnih i lokalnih parafiskalnih nameta, ocijenivši da te mjere mogu pokrenuti gospodarstvo, a time i optimizam.

Ustvrdio je da će HSLS voditi afirmativnu predizbornu kampanju, u kojoj će promovirati svoj program, jer smatra da je hrvatskim građanima dosta svađa i podmetanja.

(Hina) xivuc ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙