FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na sajmu u Gudovcu više od 500 izlagača

Autor: turk
BJELOVAR, 7. rujna 2011. (Hina) - Na 19. jesenskom međunarodnom bjelovarskom sajmu, koji će se od 9. do 11. rujna održati u Gudovcu pokraj Bjelovara, predstavit će se oko deset posto više izlagača nego prošle godine, istaknuli su organizatori sajma na konferenciji za novinare u Bjelovaru.

Unatoč teškoj godini i problemima, sajam bilježi povećanje izlagača za oko 10 posto. Na sajmu će se predstaviti više od 500 izlagača iz Hrvatske i desetak drugih zemalja, istaknuo je direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj.

Ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barać kaže kako će i stočarska izložba biti rekordna - predstavit će se 160 uzgajivača iz 19 hrvatskih županija sa 483 grla i 33 različite pasmine.

Nikada do sada nije se pojavio na jednom mjestu tako velik broj najboljih grla hrvatskih uzgajivača, kazao je Barać dodajući kako se i ove godine organizira aukcijska prodaju junica, a bit će održan i peti Bambino kup na kojemu će se predstaviti 36-ero djece, mladih uzgajivača.

Predstavnik Hrvatskog centra za konjogojstvo – Državne ergele Đakovo i Lipik Nidal Korabi naglasio je kako će ove godine posjetitelji moći vidjeti oko 80 konja, a bit će i 10 zaprega koje će biti ukrašene motivima iz kraja iz kojega dolaze.

Županija partner ove godine je Požeško-slavonska županija, a prvi put bit će i zemlja partner, a riječ je o Republici Češkoj koju će predstaviti županija Plzen.

Tijekom tri sajamska dana održat će se i desetak predavanja, okruglih stolova i prezentacija.

Prema najavama organizatora, sajam će u petak, 9. rujna otvoriti predsjednik Republike Ivo Josipović.

(Hina) xturk ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙