FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završetak twinning projekta za javnu nabavu

Autor: dmar
ZAGREB, 20. rujna 2011. (Hina) - Twinning light projekt "Jačanje kapaciteta za sprečavanje nepravilnosti u postupcima javne nabave", koji se financira iz IPA programa za 2008. godinu, doprinijet će jačanju pouzdanog i transparentnog sustava javne nabave u Hrvatskoj, rečeno je na današnjoj završnoj svečanosti i predstavljanju rezultata tog projekta u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva.

Provedba projekta vrijednog 230.000 eura počela je 28. siječnja a završit će 28. rujna ove godine. Partneri u provedbi su Agencija za europske integracije i gospodarski razvoj i Federalna agencija za javnu nabavu Republike Austrije.

Twinning projektom poboljšat će se sustav javne nabave u Hrvatskoj sukladno standardima EU-a te smanjiti mogućnost za nepravilnosti, prijevare i korupciju u postupcima javne nabave, istaknuo je državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Jozo Sarač.

Rezultati ostvareni u sklopu projekta značajno su doprinijeli jačanju administrativnih kapaciteta ključnih tijela sustava javne nabave, prvenstveno Uprave za sustav javne nabave Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, kao i naručitelja i ponuditelja na svim razinama, rekao je Sarač.

Aktivnosti u vezi analize zakonodavnog okvira i preporuke za njegovo poboljšanje bile su vrlo značajne u procesu izrade novog Zakona o javnoj nabavi, koji će stupiti na snagu 1. siječnja iduće godine.

U sklopu projekta izrađeno je izvješće o najčešćim nepravilnostima i njihovom sprečavanju, temeljeno na EU iskustvima i praksi, proveden je program izobrazbe i studijski posjet relevantnim austrijskim institucijama, te su napravljene preporuke za uspostavu analitičkog praćenja postupaka i primjeri standardizacije dokumentacije za nadmetanje.

(Hina) xmd ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙