FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pripiti navigator suodgovoran za nesreću ruskog aviona

Autor: kgab
ZAGREB/MOSKVA, 19. rujna 2011. (Hina) - Za nesreću ruskog putničkog zrakoplova u lipnju, u kojoj je poginulo 47 osoba, djelomično je odgovoran "blago alkoholizirani navigator", navodi se u službenom izvješću koje su u ponedjeljak prenijeli ruski mediji.

Međudržavni odbor za zrakoplovstvo (MAK), koji je zadužen za Rusiju i druge bivše sovjetske države, navodi u svom izvješću da je uzrok nesreće odluka posade da ne napravi još jedan krug prije slijetanja te spuštanje zrakoplova ispod "minimalne sigurnosne visine" u lošim vremenskim uvjetima.

Nesreći je pridonio i navigator koji je bio "u stanju uzrujanosti i blage alkoholiziranosti", navodi se u izvješću.

Zrakoplovu Tu-134 ruskog avioprijevoznika RusAir koji je letio iz Moskve za Petrozavodsk s 52 putnika i članova posade srušio se pri pokušaju slijetanja po gustoj magli u zračnu luku Besovec, pokraj Petrozavodska u ruskoj pokrajini Kareliji. Nesreća se dogodila kilometar prije aerodromske piste. Zrakoplov je udario u tlo, raspolovio se na dva dijela i zapalio. Na licu mjesta su poginule 44 osobe, dok su tri umrle kasnije u bolnici. Pet osoba je preživjelo nesreću.

(Hina) xkga ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙