FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hokejaš Galimov podlegao ozljedama nakon zrakoplovne nesreće

Autor: kgab
ZAGREB/MOSKVA, 12. rujna 2011. (Hina) - Hokejaš Aleksander Galimov, jedan od dvojice koji su preživjeli prošlotjednu zrakoplovnu nesreću u kojoj je poginula hokejaška momčad Lokomotiv iz Jaroslavlja, podlegao je ozljedama u moskovskoj bolnici u ponedjeljak, javljaju ruski mediji.

Galimov (26) je počeo svoju karijeru 2004. i bio je član ruske momčadi koja je osvojila srebrnu medalju na Svjetskom juniorskom hokejaškom prvenstvu 2005. Također je igrao za rusku seniorsku reprezentaciju.

"Aleksander Galimov umro je od teških opekotina u Kirurškom institutu Višnjevski", priopćeno je iz bolnice.

"Učinili smo sve što je bilo u našoj moći da ga spasimo", rekao je liječnik Andrej Aleksejev.

Četrdeset i četiri osobe poginule su 7. rujna pošto se zrakoplov Jak-42 s 45 putnika i članova posade srušio nedugo nakon polijetanja iz zračne luke Tunošna u Jaroslavlju na putu prema Minsku, a potom i zapalio. Lokomotiv je u Minsku trebao odigrati prvu utakmicu nove sezone.

Galimov, koje je zadobio opekotina na 90 posto tijela, prebačen je na liječenje u Moskvu zajedno s još jednim preživjelim, članom posade Aleksandrom Sizovom.

Život Sizova više nije u opasnosti i on je s intenzivne njege premještan na odjel u ponedjeljak, rekli su bolnički dužnosnici.

(Hina) xkga ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙