FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječka "Saponia" planira ulazak na istočnoeuropska tržišta

Autor: ivuc
OSIJEK, 19. rujna 2011. (Hina) - Osječka kemijsko-farmaceutska tvrtka "Saponia" dd u idućem razdoblju planira ulazak na tržišta Bugarske i Mađarske, što je dio planiranog proširenja na tržišta istočnoeuropskih zemalja, izvijestila je danas Uprava te tvrtke.

Na radnom sastanku s osječkim gradonačelnikom Krešimirom Bubalom direktor tvrtke Damir Skender kazao je kako je, od 1998. godine, kada je "Saponiu" preuzela tvrtka "Mepas" iz Širokog Brijega, u različite projekte u "Saponiji", s ciljem povećanja konkurentnosti i kvalitete, uloženo oko 36 milijuna eura, a samo ove godine, za novu liniju za pakiranje tekućih deterdženata, oko 2,4 milijuna eura.

Dodao je kako se ove godine planira proizvodnja ukupno 75.000 tona različitih proizvoda, što je povećanje za više od 10.000 tona u odnosu na 2009. godinu, te prihod od 571 milijun kuna, od čega je u prvih osam mjeseci ove godine ostvareno 383 milijuna kuna, što je 7,1 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Prema podatcima Uprave tvrtka prosječno ima 835 radnika, a prosječna plaća iznosi 4.100 kuna.

Tvrtka "Mepas" prije nekoliko mjeseci postala je većinski vlasnik osječke konditorske industrije "Kandit" dd, a predsjednik Uprave "Kandita" Mario Miller rekao je kako se, uz stvaranje nove distributivne mreže, idućih mjeseci pokreće 13 projekata stvaranja novih i redizajniranja postojećih proizvoda.

Budući da je novi vlasnik preuzeo sve osim nekretnina, u roku od najviše tri godine planira se izmještanje pogodna "Kandita" na novu lokaciju, kod osječkog prigradskog naselja Nemetina, rekao je Miller dodavši kako se u izmještanje pogona i gradnju novih postrojenja planira uložiti oko 15 milijuna eura.

(Hina) xivuc yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙