FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosor i Tusk prošetali Zagrebačkim velesajmom

Autor: vmrs
ZAGREB, 17. rujna 2011. (Hina) - Hrvatska premijerka Jadranka Kosor i poljski premijer Donald Tusk prošetali su u subotu Zagrebačkim velesajmom i na Jesenskom sajmu na kojem je Poljska zemlja-partner posjetili nekoliko štandova poljskih tvrtki.

Prije toga poljski je premijer uručio predsjednici hrvatske vlade Jadranki Kosor nacrt Ugovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji, kazavši da bi bio vrlo zadovoljan kada bi taj ugovor bio potpisan u Varšavi, prijestolnici Poljske koja u ovom polugodištu predsjeda Europskom unijom.

Nacrt ugovora na engleskom jeziku uručen je premijerki Kosor na svečanoj konferenciji za novinare koja je počela intoniranjem triju himni - Europske unije, Poljske kao zemlje predsjedateljice EU-a te Hrvatske.

"Ovo je iznimno važan i povijesni trenutak radosti i sreće za sve nas", rekla je Kosor na konferenciji za novinare, zahvalivši svojem poljskom kolegi što je osobno donio nacrt ugovora u Zagreb te uputivši mu i nekoliko rečenica na poljskom jeziku.

"Posebno cijenim što ste osobno došli u Zagreb i predali mi englesku verziju ugovora. Vaš dolazak još jednom potvrđuje čvrstu i prijateljsku potporu Poljske, ali i vašu osobnu potporu", naglasila je Kosor.

Premijer Tusk nije štedio riječi pohvale na njezin račun, pohvalivši hrabrost, zalaganje i predani rad hrvatske premijerke, te nazvavši je "junakinjom povijesti".

Kosor je izrazila uvjerenje da će danas "sve Hrvatice i Hrvati, svi građani Republike Hrvatske, biti iznimno ponosni", a ona sama je, kako je rekla, također iznimno ponosna što je imala čast biti na čelu vlade koja je dovršila taj golem posao.

(Hina) xvm ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙