FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za subotu, 17. rujna

Autor: dvla
ZAGREB, 17. rujna 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za subotu, 17. rujna.

ZAGREB - Predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor sastat će se s poljskim premijerom Donaldom Tuskom, koji će joj tom prigodom uručiti nacrt Ugovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji (u 9.10 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2). Nakon sastanka predviđena su obraćanja dvoje predsjednika vlada. Odbor Stalnih predstavnika Europske unije (COREPER) prihvatio je u srijedu u Bruxellesu englesku verziju Ugovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji i sada se kreće s prevođenjem na hrvatski i sve službene jezike Europske unije. Posao prevođenja i lingvističke i pravne redakture trebao biti dovršen do kraja listopada kako bi ugovor mogao ići na razmatranje u Europski parlament, koji mora dati svoj pristanak prije potpisivanja.

Kosor i Tusk će posjetiti Jesenski sajam na Zagrebačkom velesajmu te obići izlagače (13.30 sati, Zagrebački velesajam). Poljska je ove godine zemlja partner na Jesenskom sajmu.

LATVIJA - Prijevremeni parlamentarni izbori u Latviji održat će se nakon manje od godine dana od prošlih izbora 2. listopada 2010. Ti izbori trebali su označiti novo razdoblje stabilnosti u toj baltičkoj državi, članici Europske unije. Referendum o raspuštanju parlamenta zatražio je 28. svibnja bivši predsjednik Valdis Zatlers nakon što je parlament odbio ukinuti imunitet zastupniku osumnjičenom za korupciju.

Dežurni:

Noć: Darko Vlahović

Prijepodne: Slavoljub Leko

Poslijepodne: Sonja Djerasimović

Navečer: Srđan Baković

Tel: 00385 1 4808645

Fax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙