FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biometeorološka prognoza za Hrvatsku od 17. do 20. rujna

Autor: nkot
ZAGREB, 16. rujna 2011. (Hina) - U iduća četiri dana, od 17. do 20. rujna, biometeorološke prilike u Hrvatskoj bit će promjenjive, a najnepovoljnije će biti u ponedjeljak, 19. rujna, pokazuje prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Sutra će biometeorološke prilike u većini Hrvatske biti povoljne i većini ljudi donijeti će dobro raspoloženje i primjerenu koncentraciju. Dnevne aktivnosti potrebno je prilagoditi temepraturnim uvjetima i zaštiti se od UV zračenja.

U nedjelju, 18. rujna, biometeorološke će se prilike tijekom dana pogoršavati, što će najprije osjetiti meteoropati u zapadnim krajevima. Kod meteoropata su moguće glavobolja, umor, razdražljivost, bolovi na mjestima ranijih ozljeda, a u noći na ponedjeljak moguće su tegobe sa snom. Tegobe uzrokovane vremenom moguće su i kod reumatičara, asmatičara i srčanih bolesnika.

U ponedjeljak, 19. rujna, biometeorološke će prilike posvuda biti nepovoljne. Tegobe uzrokovane nepovoljnim vremenskim utjecajem osjećat će meteoropati, reumatičari, asmatičari i srčani bolesnici.

U utorak, 20. rujna, tijekom dana doći će do postupnog smirivanja vremena s kojim će slabjeti i nepovoljan vremenski utjecaj. Nešto jače tegobe uzrokovane vremenom bit će na istoku i na južnom Jadranu.

U kontinentalnom dijelu zemlje koncentracija peluda ambrozije bit će visoka, a na Jadranu umjerena. Alergičari trebaju biti na oprezu.

Biometeorološku prognozu DHMZ izrađuje u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar". Peludnu prognozu izrađuje Zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", Laboratorij za aerobiologiju u suradnji sa županijskim zavodima za javno zdravstvo.

(Hina) xpp/xlbak yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙