FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biometeorološka prognoza za Hrvatsku od 3. do 6. rujna

Autor: vlar
ZAGREB, 2. rujna 2011. (Hina) - Razmjerno povoljne biometeorološke prilike pogoršat će se u nedjelju i ponedjeljak, kada bi se meteoropati i kronični bolesnici mogli žaliti na umor i nesanicu, no poboljšanje se ponovno očekuje u utorak, 6. rujna, izvijestio je danas Državni hidrometeorološki zavod u Biometeorološkoj prognozi za Hrvatsku od 3. do 6. rujna.

Sutra se očekuju povoljne biometeorološke prilike, a jedino su kod meteropata tijekom dana moguće glavobolja, razdražljivost i umor. Preporuča se zaštita od UV zračenja i uzimanje dovoljno tekućine.

U nedjelju, 4. rujna, i ponedjeljak, 5. rujna, biometeorološke prilike će se pogoršati, meteoropati bi mogli biti razdražljivi, žaliti se na umor, razdražljivost, glavobolju, nesanicu i manjak koncentracije. Mogući su bolovi na mjestima ranijih ozljeda. Kronični će bolesnici također osjećati tegobe uzrokovane vremenom.

Postupno slabljenje nepovoljnog vremenskog utjecaj očekuje se u utorak, 6. rujna. Tegobe uzrokovane vremenom mogu se još uvijek javiti kod meteoropata i kroničnih bolesnika.

Od subote 3. rujna do utorka, 6. rujna, u unutrašnjosti Hrvatske i na sjevernom Jadranu koncentracija peluda ambrozije bit će visoka, a najpovoljnija situacija za alergičare bit će na južnom Jadranu.

(Hina) xpp/xvl ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙