FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sajam stipendija 19. listopada u NSK-u

Autor: gvla
ZAGREB, 15. rujna 2011. (Hina) - U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK) u Zagrebu u srijedu 19. listopada održat će se sedmi po redu Sajam stipendija i prateće obrazovne ponude, priopćio je danas Institut za razvoj obrazovanja.

Riječ je o jedinstvenom događaju u Hrvatskoj na kojemu učenici, studenti i ostali zainteresirani mogu saznati sve o stipendijama za studij u Hrvatskoj i inozemstvu, ističe se u priopćenju organizatora Sajma.

Na Sajmu će izlagati 30 uglednih institucija iz devet zemalja, brojna hrvatska i inozemna visoka učilišta, ministarstva, veleposlanstva i strani kulturni centri, tvrtke, zaklade i udruge a posjetitelji će na štandovima, predavanjima, radionicama i kroz razgovore s bivšim stipendistima moći saznati informacije o mogućnostima studija i stipendiranja u Hrvatskoj i inozemstvu.

Ove će se godine prvi puta na sajmu predstaviti Velika Britanija kao prva zemlja-partner sajma, a posjetitelji će dobiti priliku razgovarati s britanskim izlagačima i bivšim stipendistima britanskih obrazovnih institucija.

Sajam će ove godine prvi puta predstaviti i popratni sadržaj usko vezan uz prijavu na stipendije. Tako će, osim svih informacija o stipendijama, studijskim programima i pripremi za prijave, biti predstavljeni standardizirani ispiti za studij u inozemstvu, tečajevi stranih jezika, te usluge prijevoda prijavne dokumentacije.

Prijatelj sajma ove je godine naftna kompanija INA, koja će na sajmu predstaviti svoje programe stipendiranja, zapošljavanja visokoobrazovanih pripravnika te međunarodno natjecanje za studente, a u sklopu sajma bit će predstavljen i projekt "Top stipendija za top studente", čiji je INA dugogodišnji partner.

Organizaciju ovogodišnjeg sajma omogućile su potpore brojnih partnera koji će ujedno biti izlagači na Sajmu, uz sudjelovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ), Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti (MOBMS), Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva (MGRP), te Agencije za mobilnost i programe EU kao donatora i pokrovitelja.

Sve informacije o Sajmu stipendija dostupne su na portalu www.stipendije.info i na www.facebook.com/trazim.stipendiju.

(Hina) xgvla ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙