FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren Agroexpo u Virovitici

Autor: ztes
VIROVITICA, 3. rujna 2011. (Hina) - Prvi sajam agroproizvoda i opreme Agroexpo koji ujedinjava 8. izložbu voća, povrća i poljoprivrednih proizvoda Virovitičko-podravske županije, 2. međunarodnu izložbu paprike, 6. županijsko ocjenjivanje meda i pčelinjih proizvoda te 3. međunarodno ocjenjivanje meda, a po prvi put se održavaju i izložbe ljekovitoga bilja i vina, otvoren je danas u Virovitici.

Na Agroexpou izlaže više od 100 izlagača voća, povrća, pčelinjih proizvoda, vina i ljekovitog bilja iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Državni tajnik za poljoprivredu Stjepan Mikolčić naglasio je na otvorenju sajma da mu je, uz ostalo, zadaća da domaćim potrošačima ukaže na kvalitetu hrvatskih proizvoda kako bi u trgovačkim centrima mogli prepoznati domaće kvalitetne proizvode od lošijih uvoznih. "Sukladno zakonu procjenjuju se štete od elementarnih nepogoda i država će pronaći način da pomogne oštećenim poljoprivrednicima" rekao je Mikolčić.

Uz izložbeni, Agroepo ima i prodajni karakter, a prema riječima posjetitelja cijene voća i povrća niže su nego na tržnici.

Sajam traje dva dana, a uz zabavne i gastronomske sadržaje, danas i sutra održat će se i niz stručnih predavanja. Među ostalim, održat će se Okrugli stol s temom "Konkurentnost poljoprivrede RH u EU i globalnom tržištu", predavanja o pčelarstvu s iskustvima mađarskih pčelara u Europskoj uniji, o proizvodnji voća te o zaštiti branda "Virovitička paprika".

(Hina) xztes ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙