FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan ugovor o utemeljenju Međunarodnog sveučilišnog centra VERN

Autor: pgas
SPLIT/VIS, 13. rujna 2011. (Hina) - Na Visu je danas potpisan ugovor o utemeljenju Međunarodnoga sveučilišnog centra VERN na tom otoku kao dio projekta "Otočka inicijativa" za oživljavanje i održiv razvoj hrvatskih otoka.

Po ugovoru koji su potpisali viški gradonačelnik Ivo Radica i predsjednik upravnog vijeća zagrebačkog Veleučilišta VERN Branko Štefanović predviđeno je da se zgrada osnovne škole, sagrađena još 1901., prenamijeni za potrebe VERN-ova Međunarodnoga sveučilišnog centra.

Štefanović je najavio da će taj centar početi djelovati već na proljeće 2012., do kada bi trebala završiti cjelokupna obnova zgrade.

"Predviđeno je da se u VERN-ovu centru na Visu organizira prijediplomski (trogodišnji) studij iz ekonomije, poduzetništva i turističkog menadžmenta", rekao je Štefanović, najavivši kako će u taj centar na studijske boravke dolaziti i studenti VERN-ova Veleučilišta u Zagrebu. Na Visu kanimo provoditi i međunarodni razmjenski semestar sa studentima i profesorima iz Europe i svijeta, što je u skladu s Bolonjskom deklaracijom, istaknuo je, dodavši da su planirani i programi "cjeloživotnog obrazovanja".

"VERN-ov projekt 'Otočka inicijativa', koji se temelji na Međunarodnom sveučilišnom centru, jedna je od mogućih smjernica razvoja otočnih potencijala Hrvatske", navodi se u pisanoj izjavi ministra turizma Damira Bajsa u povodu potpisivanja današnjeg ugovora.

Pozdravivši tu inicijativu, ministar Bajs je istaknuo kako taj projekt "pokazuje da se razvoj ne mora vezati uz velike gradove te je dobar primjer očuvanja i promicanja izvornih vrijednosti".

(Hina) xpgas ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙