FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović primio visoko kinesko vojno izaslanstvo

Autor: kgab
ZAGREB, 13. rujna 2011. (Hina) - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primio je u utorak visoko kinesko vojno izaslanstvo predvođeno generalom zbora Xu Caihouom, potpredsjednikom Središnje vojne komisije Komunističke partije NR Kine i članom Politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije NR Kine, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima obrambeno-vojne suradnje Hrvatske i Kine te je istaknuto da dvije zemlje predstavljaju dobar model suradnje zemalja različitih kultura i sustava. Između ostalog, iskazana je spremnost proširenja suradnje u području školovanja i razmjene iskustava iz sudjelovanja u mirovnim misijama pod okriljem UN-a, navodi se u priopćenju.

Kinesko vojno izaslanstvo, koje boravi u službenom posjetu Hrvatskoj, u ponedjeljak je primio ministar obrane Davor Božinović. Ministar Božinović je u razgovoru s kineskim izaslanstvom istaknuo kako nema otvorenih pitanja između Hrvatske i Kine te kako ima dosta prostora za još kvalitetniju suradnju između dviju zemalja, uključujući i onu na području međunarodne sigurnosti.

General Xu Caihou se složio kako postoji prostor za još plodonosniju suradnju dviju zemalja i na obrambenom i sigurnosnom planu. Također, tom prigodom istaknuo je i prioritete u području međunarodne i sigurnosne politike, a predložio je nastavak ustaljenih međusobnih posjeta visokih izaslanstava te mogućnost razmjene časnika na području školovanja i izobrazbe.

(Hina) xpp/xkga ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙