FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Južnokorejski ministar financija naznačio moguće sniženje prognoze rasta

Autor: gple
SEUL, 13. rujna 2011. (Hina/AFP) - Južnokorejski ministar financija natuknuo je da bi vlada mogla sniziti prognozu rasta za isuću godinu, ukazujući na rizike za slabljenje gospodarskih aktivnosti, izvijestili su u utorak južnokorejski mediji.

"Prognoza rasta mogla bi se promijeniti kada vlada bude u parlamentu predstavljala plan proračuna za 2012.", kazao je ministar financija Bahk Jae-Wan u utorak za novinsku agenciju Yonhap.

"Očito je da postoje rizici za slabljenje rasta", dodao je.

U važećim je prognozama ministarstvo procijenilo rast u ovoj godini na 4,5 a u idućoj na 4,8 posto.

Njegov se istup vremenski podudario s pojačanom zabrinutošću vlada širom svijeta da svjetsko gospodarstvo usporava. Najviše problema imaju Sjedinjene Države i eurozona ali kineski gospodarski rast također posustaje.

Južnokorejski ministar naglasio je također da će njegov prioritet i u budućnosti biti obuzdavanje inflacije i otvaranje novih radnih mjesta. U kolovozu je inflacija u Južnoj Koreji dosegnula najvišu razinu u tri godine od 5,3 posto.

"Najozbiljnije je pitanje ipak u kojoj će mjeri globalna fiskalna kriza utjecati na realni sektor svjetskog gospodarstva", dodao je.

(Hina) xgple ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙