FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Započeo 10. Memorijalni ultramaraton Zagreb-Vukovar

Autor: aspa
ZAGREB, 13. rujna 2011. (Hina) - Memorijalni ultramaraton Zagreb-Vukovar "Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata", deseti po redu, dug 344 kilometara, započeo je danas iz zagrebačkog naselja Kustošija, a na njemu sudjeluje dvadeset natjecatelja.

Ultramaraton u znak sjećanja na pripadnike Zagrebačkog HOS-a i sve bojovnike Domovinskog rata koji su u rujnu 1991. godine krenuli iz Zagreba prema Vukovaru u obranu suvereniteta Republike Hrvatske, organizira Udruga dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba, a pod pokroviteljstvom zagrebačkog gradske uprave.

Ultramaratonce su na startu utrku pozdravili izaslanik gradonačelnika Zagreba, brigadir Miodrag Demo te ratni načelnik HOS-a Ante Đapić koji su istaknuli važnost ovakvih manifestacija za očuvanje uspomena na Domovinski rat i junaštvo hrvatskih branitelja koji su obranili Hrvatsku od velikosrpske agresije.

Državni tajnik u Ministarstvu obitelji branitelja i međugeneracijske solidarnosti Zoran Komar naglasio je potrebu očuvanja uspomena na hrvatske branitelje te sve ono što su oni učinili za Hrvatsku. Istaknuo je kako je potrebno mlađe naraštaje upoznati s žrtvom hrvatskih branitelja, činjenicom da je Hrvatska bila žrtva agresije i da je vodila obrambeni i oslobodilački rat.

Natjecatelje, među kojima su i dvije žene, cjelokupnu dužinu staze od 344 kilometara trče u pet dionica, pod nadozorom sudaca i delegata Hrvatskog atletskog saveza.

Prva dionica od Zagreba (Kustošija) do Ivanić Grada dužine je 50,6 kilometara, druga dionica od Ivanić Grada do Novske 72 kilometra, a treća od Novske do Slavonskog Broda duga je 90,5 kilometara. Četvrta je dionica Slavonski Brod – Osijek, dužine 84 kilometra, a posljednja dionica od Osijeka do Vukovara, s ciljem na Ovčari, duga je 47 kilometara.

(Hina) xaš yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙