FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ABH: istražiti odgovornost političara u "megakorupcijskom skandalu"

Autor: vlar
ZAGREB, 12. rujna 2011. (Hina) - Akcija za bolju Hrvatsku (ABH) pozvala je danas da se istraži moguća odgovornost pojedinaca iz hrvatskog državnog i političkog vrha u "megakorupcijskom skandalu" o kojem pišu mediji.

Ako se utvrdi istinitost medijskih napisa, koji ukazuju na "tešku zlouporabu političke i represivne moći u RH u proteklom razdoblju", onda odgovorne treba "locirati, identificirati i transferirati u Remetinec", rekao je predsjednik stranke Željko Sačić na konferenciji za novinare, osvrćući se na medijske napise po kojima su "hrvatski politički i državni moćnici duboko involvirani u megakorupcijski skandal".

"Ako je vjerovati medijskim napisima, ti su ljudi stvorili političku hobotnicu koja je crpila hrvatsku budućnost, jela hrvatsku imovinu i pošteno stečene mirovine te blagostanje budućih hrvatskih generacija", ustvrdio je.

Pozvao je ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka i glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića da istraže vjerodostojnost medijskih napisa u kojima se tereti državni i politički vrh, te da istragu nad političkim moćnicima provode s jednakim žarom s kojim istražuju hrvatske branitelje.

Tek kada se bude primjenjivalo načelo da smo svi pred zakonom i sudovima jednaki, tek tada će profunkcionirati pravna država u Hrvatskoj, poručio je Sačić.

Ustvrdio je i kako od socijalne i pravedne Hrvatske, za koju su se borili branitelji, nije ostalo ništa osim nade da će jedna buduća vlada učiniti radikalni zaokret i okrenuti se gospodarstvu, radu i poštenju.

Za to su, smatra, jedino rješenje neki novi ljudi, jer su, kaže, sve društvene i političke elite, bile u oporbi ili na vlasti, pale na povijesnom ispitu.

(Hina) xvl yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙