FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ABH: vlada tjera u propast seljake

Autor: aspa
ZAGREB, 6. rujna 2011. (Hina) - Akcija za bolju Hrvatsku kritizirala je danas politiku Hrvatske vlade prema selu i seljaštvu, ocjenivši da politika vlade tjera u propast hrvatsku poljoprivredu i selo a u korist uvoznog "lobija" te da nema ni kratkoročne ni dogoročne strategije razvoja proizvodnje hrane u Hrvatskoj.

Gvoroeći na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik stranke Željko Sačić rekao je da vlada nije uspjela u onom što je nazvala povezivanje "zelene" i "plave" Hrvatske tj. da u turiskičkoj sezoni naši proizvođači hrane plasiraju svoje proizvode turistima.

Unatoč dobroj sezoni nismo uspjeli zaraditi novac koji smo mogli, ocijenio je Sačić te zato optuži Vladu. Smatra da Vlada ne štiti nacionalne interese već pogoduje uvoznom lobiju te interesima Europske unije čija birokracija, prema njegovom mišljenju radi na uništenju hrvatskoga sela i domaće proizvodnje unatoč činjenici da je vladin konalicijski partner Hrvatska seljačka stranka .

Tvrdi da je Vlada podanička i ulizivačka prema birokarciji EU te da Hrvatska uvozi lošu hranu iz Europske unije dok domaći proizvođači propadaju. Kao izlaz iz tog stanja, u ABH smatraju da bi država mogla uvesti carine na uvoznu hranu ali i okrenuti se novim poljoprivrednim proizvodima poput ljekovitog bilja, čija potražnja na svjetskim tržištima raste.

Na novinarski upit hoće li se ABH kandidirati na slijedećim parlamentrnim izborima te da ih javnost doživljava kao organizatore braniteljskih prosvjeda u povodu haaških presuda generalima Gotovini i Markaču, Sačić je rekao da će se stranka kandidirati na izborima, ali samo u onim izbornim jedinicima u kojima ima stranačku infrastrukturu i simpatizere.

Prema njegovim rijećima i tzv. "kukuriku koalicija kao i koalicija na čelu s HDZ-om prevarili su hrvatski narod.

Naglasio je da će se ABH predstaviti kao stranka ne samo hrvatskih branitelja već stručnih, časnih ali i sposobnih ljudi. Nije rekao u kojim izbornim jedinicama se misle kandidirati, ostavivši mogućnost da će kao stranka koalirati s nekom od sličnih stranaka.

(Hina) xaš ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙