FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pojačana aktivnost 'džihadističkih' web stranica uoči 11. rujna

Autor: dhai
WASHINGTON/ZAGREB, 8. rujna 2011. (Hina) - Obavještajni dužnosnici zabilježili su "puno komentara" na web stranicama islamističkih militanata i drugdje uoči predstojeće 10. obljetnice terorističkih napada na SAD 11. rujna 2001., ali još ništa ne opravdava izdavanje upozorenja za terorističku prijetnju, izjavila je u četvrtak američka ministrica domovinske sigurnosti Janet Napolitano.

Ipak, ministarstvo će biti na povišenoj razini spremnosti dok zemlja obilježava godišnjicu 11. rujna, pojačavajući broj osoblja Federalnih zračnih maršala i drugih agencija.

"Mi nemamo nešto što bi dostiglo standard vjerodostojne prijetnje, ali još uvijek imamo puno komuniciranja na tim web stranicama. A mi svaki djelić toga uzimamo ozbiljno i pratimo dalje", rekla je Napolitano na brifingu za novinare u Washingtonu, prenosi CNN.

"U svijetu obavještajnih informacija ima puno lupetanja a mi sve uzimamo ozbiljno. A ako bude nešto što se diže do razine gdje moram izdati upozorenje za prijetnju, mi ćemo izdati to upozorenje", dodala je ministarica.

Napolitano je rekla kako nije neobično vidjeti povećanu aktivnost na 'džihadističkim' web stranicama uoči velikih događaja.

(Hina) xdh yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙