FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pakistan uhitio važnog pripadnika Al Kaide

Autor: spuc
ISLAMABAD, 5. rujna 2011. (Hina/Reuters) - Pakistan je u ponedjeljak objavio da su njegove snage uhitile jednog od najvažnijih vođa Al-Kaide Junisa al-Mauritanija za kojeg se smatra da je odgovoran za vođenje međunarodnih operacija i kojemu je Osama bin Laden naredio da napadne američke, europske i australske ekonomske interese.

Pakistanska vojska koja je uhićenje opisala kao još jedan smrtonosni udarac militantnoj skupini u priopćenju navodi da su uz al-Mauritanija uhićena još dvojica Al Kaidinih operativaca. Ta vijest nije se mogla potvrditi iz drugih izvora.

"On je planirao napasti ekonomske interese SAD-a uključujući naftovode i plinovode, brane i tankere brzim brodovima u međunarodnim vodama", kaže se u priopćenju.

Vlada u Islambadu je od američke akcije, u kojoj je u svibnju na tlu te zemlje eliminiran Bin Laden, izložen američkom pritisku da se intenzivnije obračuna s Al Kaidom i drugim militantnim skupinama.

Prema priopćenju pakistanske policije, uhićenje al-Mauritanija rezultat je zajedničkih obavještajnih napora SAD i Pakistana.

(Hina) xps ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙