FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Općine i gradovi PGŽ-a sufinanciraju nabavu medicinske opreme

Autor: dsil
OPATIJA,6. rujna 2011.(Hina) - Čelnici 14 jedinica lokalne samouprave iz Primorsko-goranske županije danas su u opatijskome lječilištu "Thalassotherapiji" potpisali ugovor o sufinanciranju nabave kapitalne opreme za tu ustanovu.

U višeslojni CT i uređaj za magnetsku rezonanciju namijenjene kardiologiji oni će uložiti pet milijuna kuna.

Od 20 milijuna kuna potrebnih za nabavu tih dvaju uređaja Primorsko-goranska županija dat će devet milijuna kuna, Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi četiri milijuna, a ostatak će dati gradovi i općine s otoka Krka i iz Istarske županije.

Ravnatelj "Thalassotherapije" Emil Bratović istaknuo je da ta ustanova postaje jedina javna ustanova u kojoj je postavljena takva oprema te da takvih uređaja - primarno namijenjenih kardiologiji - nema ni u jednoj državnoj bolnici.

"Thalassotherapia" pregovara s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo kako bi se sklopio ugovor na temelju kojega bi se pacijenti s uputnicama mogli pregledati tim uređajima. Uređaji će biti namijenjeni pacijentima iz Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske županije, a za mjesec dana trebao bi biti raspisan natječaj za njihovu nabavu.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina izrazio je zadovoljstvo zajedništvom u toj nabavi te je istaknuo potrebu za većim ulaganjem u opremu Kliničkoga bolničkog centra u Rijeci.

(Hina) xdsil ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙