FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Julian Barnes u užem izboru za nagradu Man Booker

Autor: gvla
LONDON, 6. rujna 2011. (Hina/Reuters) - Britanski književnik Julian Barnes u utorak je uvršten među šestero autora u užem izboru za uglednu nagradu Man Booker za književnost na engleskom jeziku a, po mišljenju izdavača, ovoga bi ju puta mogao i osvojiti.

Barnes, nominiran za roman "The Sense of an Ending", u užem se izboru za ovu nagradu, za koju se natječu književnici iz cijelog svijeta čija su djela na engleskom ili su prevedena na engleski jezik, našao po četvrti puta nakon što je tamo uvršten za romane "Flaubertova papiga" (1984.), "Engleska Engleska" (1998.) i "Artur i George" (2005.).

No, nikad je nije dobio a njegov odnos s nagradom Man Booker Prize, jednom od najvažnijih nagrada za književnost na engleskom jeziku, nije uvijek bio jednostavan, te ju je jednom nazvao "dotjeranom verzijom binga" a suce opisao "napuhanima kratkotrajnom slavom".

U užem se izboru ove godine uz Barnesa nalaze dvojica debitanata - Stephen Kelman s romanom "Pigeon English" te AD Miller s romanom "Snowdrops", dvoje Kanađana - Patrick de Witt ("The Sisters Brothers") i Esi Edugyan ("Half Blood Blues"), te britanska spisateljica Carol Birch s romanom "Jamrach's Menagerie".

Nagrada, vrijedna 50 tisuća funta za autora te vjerojatnost ogromnog rasta prodaje za pobjednički roman, bit će dodijeljena 18. listopada.

(Hina) xgvla ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙