FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodijeljene nagrade Orlando

Autor: hspa
DUBROVNIK, 26. kolovoza 2011. (Hina) - U prigodi završetka 62. Dubrovačkih ljetnih igara danas su u Kneževu dvoru na prigodnoj svečanosti dodijeljene nagrade Orlando koje već 36 godina zaredom dodjeljuje Hrvatska radiotelevizija (HRT) za najuspješnije dostignuće u dramskom i glazbenom progamu.

Glumac Mislav Čavajda dobio je Orlanda za ulogu Kralja Edipa u istoimenoj Sofoklovoj tragediji koju je festivalski dramski ansambl u režiji Eduarda Milera odigrao u parku Umjetničke škole 24. kolovoza.

Klarinetistica Marija Pavlović dobila je Orlanda za koncert s komornim sastavom Milanske Scale koji je održan u Kneževu dvoru 16. srpnja.

Nagrade je dobitnicima uručio predsjednik Vijeća Nagrade Orlando i vršitelj dužnosti ravnatelja Hrvatskoga radija Zoran Mihajlović.

Okupljene u Kneževu dvoru te dobitnike pozdravio je predsjednik Republike Ivo Josipović te posebno zahvalio Dubrovačkim ljetnim igrama kao i Hrvatskoj radioteleviziji na praćenju.

"Jednoga dana kad nas više ne bude, buduće generacije sigurno će zaboraviti i ekonomsku krizu i politička događanja, ali neće zaboraviti umjetnike što nas uči i povijest", poručio je hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

(Hina) xddub ydm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙