FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počelo snimanje filma "Ljudožder vegetarijanac" Branka Schmidta

Autor: dger
ZAGREB, 6. rujna 2011. (Hina) - Snimanje dugometražnog igranog filma "Ljudožder vegetarijanac" u režiji Branka Schmidta počelo je danas u Zagrebu, javio je HAVC.

Filmska priča, za koju je scenarij napisao Schmidt, temelji se na motivima istoimenog romana Alena Bovića, a snimat će se na nekoliko lokacija, uglavnom zagrebačkim bolnicama. Planirani završetak snimanja je 3. listopada.

Naslovna uloga povjerena je Reneu Bitorajcu, koji je za potrebe snimanja dobio novu 'frizuru', a ostatak podjele čine Zrinka Cvitešić, Nataša Janjić, Franjo Dijak, Mustafa Nadarević, Emir Hadžihafizbegović, Daria Lorenci, Ksenija Pajić, Krešimir Mikić, Leon Lučev, Slaven Knezović, Rakan Rushaidat, Boris Svrtan, Mirjana Rogina, Kristijan Ugrina i Božidar Smiljanić, javio je HAVC.

Direktor fotografije je Dragan Ruljančić, scenografiju potpisuje Ivana Škrabalo, kostimografiju Željka Franulović, šminku Jasna Rossini, a film se snima u produkciji zagrebačkog Telefilma.

Alen Bović literarni je pseudonim zagrebačkog ginekologa Ive Balenovića. Njegov prvi roman "Metastaze" (2006.) tiskan je u tri izdanja te adaptiran za kazalište i film. Igrani film "Metastaze", 'kvartovska' drama u režiji Branka Schmidta, proglašen je najboljim hrvatskim filmom 2009. (Velika Zlatna Arena za najbolji film na Festivalu igranog filma u Puli). Autor književnog predloška sudjelovat će na snimanju kao savjetnik.

Iz perspektive junaka i pripovjedača, ogorčenog i ciničnog liječnika Danka Mrkana, roman "Ljudožder vegetarijanac" razotkriva neimenovanu zagrebačku kliniku kao poprište pogrešnih dijagnoza, krivotvorenja podataka, korupcije, seksualnih afera i ponižavajućeg odnosa prema pacijentima i specijalizantima.

(Hina) xpp/xdgk yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙