FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Revolucija 101" pobijedila na 12. Mediteranskom filmskom festivalu

Autor: vrad
MOSTAR, 28. kolovoza 2011. (Hina) - Izraelski dokumentarni film "Revolucija 101" redatelja Dorona Tsabarija stručni žiri proglasio je najboljim na ovogodišnjem 12. Mediteranskom filmskom festivalu u Širokom Brijegu, a film hrvatskog redatelja Roberta Tomića Zubera "Mila traži Senidu" publika je ocijenila najboljim u konkurenciji 21. prikazana dokumentarnog ostvarenja.

Na završetku šestodnevnog programa priznanje Grand Prix i nagrada od 3.000 eura u subotu navečer otišli su u ruke izraelskog filmskog tima koji je prikazao putovanje u stvarni svijet izraelskog društva i politike. Prateći dvojicu protagonista kroz razdoblje od sedam godina oslikana su njihova iskustva s korupcijom, nefleksibilnošću i iskvarenošću.

Dokumentarni film Roberta Tomića Zubera "Mila traži Senidu" koji je hrvatska, BiH, srbijanska i slovenska koprodukcija, govori o ratnim strahotama u BiH, dobroti jednoga srpskoga vojnika koji je spasio malu Bošnjakinju Senidu Bećirović koju je poslije usvojila jedna srpska obitelj u Beogradu, promijenivši joj ime u Mila Janković te o njezinu povratku u BiH i stvarnim korijenima.

Prva dva dana na 12. MFF-u u pretprogramu je bilo prikazano pet dokumentarnih filmova iz programa American Documentary Showcase u suradnji s američkim veleposlanstvom u BiH, a riječ je o poznatim ostvarenjima među kojima su bili i kandidati za nagradu Oscar.

Na ovogodišnjem festivalu poseban je naglasak bio na eksperimentalnom filmu a tijekom četiri dana hrvatski redatelj eksperimentalnog filma Zdravko Mustać vodio je radionicu za alternativni film.

MFF je jedan od najuglednijih festivala dokumentarnog filma u regiji.

(Hina) xzkre yvrad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙