FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: nles
ZAGREB, 6. rujna 2011. (Hina) -

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović rekao je jučer kako je očito da Hrvatska nije izašla iz krize te da ga ne ohrabruje gospodarski rast od 0,8 posto. "Hrvatska je još u krizi i onome kome to nije jasno vjerojatno nije mjesto u gospodarstvu i u politici. Suočimo se s tim, to je notorna činjenica i radimo da se to promijeni", rekao je predsjednik Josipović u intervjuu za Media servis. Za rast od 0,8 posto rekao je da je "to daleko premalo", podsjetivši kako je "baza za gospodarski rast bio jedan vrlo ozbiljni pad hrvatske ekonomije". Smatra kako u idućem periodu, koja god vlada bila, mora sve svoje snage koncentrirati na gospodarski rast i otvaranje radnih mjesta. "Mislim da to mora biti suština predizborne kampanje", rekao je Josipović dodavši kako su neimaština, slaba ekonomija i moguća stagnacija sada glavne opasnosti za hrvatsko društvo. Na pitanje zašto ga se gura u predizbornu kampanju Josipović je rekao kako se radi o "unikatnoj strategiji koja će vjerojatno ući u antologiju političkog marketinga - da polemizirate, ne sa svojim suparnikom na izborima, nego s nekim tko ne ide na izbore i u ustavnom smislu je ustavni partner u obnašanju vlasti". Drži kako je to odabir premijerke Jadranke Kosor i njezinih savjetnika te da će se na kraju vidjeti što će biti rezultat svega toga.

ZAGREB - Predsjednica vlade Jadranka Kosor poručila je sa sinoćnje tribine "Hrvatska 28. članica EU-a", kako vlada koja je završila pregovore oko ulaska Hrvatske u EU zaslužuje respekt. Govoreći o pristupnom ugovoru za ulazak Hrvatske u EU Kosor je rekla: "To tko će potpisati ugovor manje je važno od činjenice da smo mi pregovore završili, a Vlada koja je takav posao završila zaslužuje respekt". Treba uložiti maksimalno napora da se taj ugovor do kraja godine potpiše, a kada će to biti također je manje važno", dodala je premijerka poručivši kako je "ipak najvažnija činjenica da je vlada pod vodstvom HDZ-a pregovore završila te na taj način ulazi u povijest hrvatskog naroda". Osvajanje tog povijesnog cilja posvećuju, kako je kazala, hrvatskim braniteljima bez kojih ne bi bilo ni pregovora ni završetka pregovora. Neki iz oporbe nisu imali snage ni čestitati, ni konstatirati da je vlada završila pregovore, nego su se pravili da su negdje izvan prostora i vremena, naglasila je Kosor dodajući da je u godini kada se odlučuje tko će voditi Hrvatsku sljedeće četiri godine, važno podsjetiti da su se mnogi trudili poslati poruke kako njezina vlada taj posao ne može završiti, te kako za to nema snage i sposobnosti. "Bilo je i onih u Hrvatskoj koji ne samo da nisu pomagali kako bismo pregovore završili nego su se trudili na različite načine odmagati, a ono što je bilo najtužnije je da su se s političke scene građanima slale potpuno krive i obeshrabrujuće poruke", kazala je premijerka.

ZAGREB - Požar otvorenog prostora na predjelu uvale Stivašnica kod Rogoznice ugašen je u 21,25 sati, a u požaru je izgorjelo oko 3,75 ha niskog raslinja i borove šume, izvijestila je sinoć Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS). Vatrogasno operativno središte Divulje dojavu o požaru zaprimilo je iz šibenskog Županijskog vatrogasnog operativnog centra u 18,30 sati, a u gašenju požara sudjelovali su JVP Šibenik, DVD Grebarštica i DVD Rogoznica sa 17 vatrogasaca i 5 vozila. Iz zraka požar je gasio 1 helikopter.

SPLIT - Nastupom mandolinskog kvarteta „Da Capo“ koji je izveo skladbe u rasponu od renesanse, klasike, baroka do modernih smjerova jazza, bluesa i rocka, sinoć je u Splitu završen 2. festival komorne glazbe MAGfestival, koji su organizirali udruga Mladi akademski glazbenici (MAG) Splita i Muzej grada Splita. U gotičkoj dvorani Velike Papalićeve palače, od 27. kolovoza do 5. rujna - koliko je trajao festival, splitskoj se publici predstavilo više od 30 izvođača, članova Udruge MAG. U šest koncertnih večeri na programu festivala bile su tematske večeri Mozarta, Beethovena i Brahmsa, te hitovi filmske i pop glazbe. Osim domaćih posjetitelja ovim koncertima nazočili su i strani gosti koji su, kako su objasnili organizatori, o sadržaju festivala i koncerata bili informirani dvojezičnim programskim knjžicama – na hrvatskom i engleskom jeziku.

DUBROVNIK - U sklopu Festivala komorne glazbe "Julian Rachlin i prijatelji" sinoć je u Kneževu dvoru upriličena večer Brahmsove glasovirske glazbe. Na programu su bila Piano trio br. 1 u b-duru, Piano trio br. 2 u c-duru i Piano trio br. 3 u c-molu. Sva ta tri trija za glasovir Johannesa Brahmsa izveo je drugi sastav vrhunskih umjetnika: Lily Maisky, Itamar Golan i Danijel Detoni, glasovir, Sasha Maisky, Julian Rachlin i Boris Brovtsyn, violina, te Mischa Maisky, Torleif Teeden i Boris Andrianov, violončelo.

(Hina) xln yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙