FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDSSB: Čobanković ne poznaje Zakon o legalizaciji objekata

Autor: ivuc
OSIJEK, 30. kolovoza 2011.(Hina) - Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić izjavio je danas kako će Zakon o legalizaciji nezakonito izgrađenih objekata poljoprivrednike dovesti u još teži položaj te izrazio iznenađenje nepoznavanjem zakona od strane ministra poljoprivrede Petar Čobanković.

Šišljagić je na konferenciji za novinare kazao kako se procjenjuje da ima oko 150.000 nelegaliziranih poljoprivrednih objekata. Upozorio je da, nakon ulaska u EU, svatko tko nema legaliziran objekt po standardima koje EU propisuje za poljoprivredne proizvođače ne može dobiti poticaje, ali ni sredstva europskih fondova.

Po zakonu usvojenom u srpnju, za legalizaciju objekata od 500 do 700 četvornih metara plaća se od 500 do 26.000 kuna, a mora se platiti komunalni i vodni doprinos te pribaviti minimalna dokumentacija za legalizaciju, kazao je Šišljagić ustvrdivši kako je riječ o visokim iznosima koje poljoprivrednici u ovoj situaciji ne mogu platiti.

Podsjetio je da je HDSSB stoga predlagao da se legalizacija obavi uz minimalnu naknadu ili besplatno, ali je taj prijedlog odbijen.

Rekao je da je iznenađen nepoznavanjem zakona kojeg je tijekom jučerašnjeg posjeta Osijeku iskazao ministar poljoprivrede Petar Čobanković, ocjenivši kako ministar nije svjestan što poljoprivrednici moraju platiti da bi legalizirali svoje objekte.

Zamoljen da komentira jučerašnje Čobankovićev poziv da se štete od suše ne prenapuhuju Šišljagić je rekao: "Prenapuhan ke ministar, jer vjerovatno ne zna da je metodologija procjene šteta donesena u njegovom Ministarstvu".

"Ministar se nije prošetao poljima, pa ne zna kakve je štete napravila suša koje se u Osječko-baranjskoj županiji procjenjuju na oko 400 milijuna kuna", kazao je Šišljagić dodavši da je ta procjena, u konačnici, podložna nadzoru na državnoj razini.

(Hina) xivuc yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙