FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zavod za maslinarstvo i južne kulture dio Sveučilišta Dubrovnik

Autor: hspa
DUBROVNIK, 1. rujna 2011. (Hina) - Zavod za maslinarstvo i južne kulture postao je sastavni dio dubrovačkog Sveučilišta.

Naime, rektor Sveučilišta u Dubrovniku Mateo Milković i ravnateljica Hrvatskog centra za poljoprivredu, hranu i selo Ljiljana Gašparec-Skočić potpisali su danas u Rektoratu Sveučilišta u Dubrovniku Sporazum o preuzimanju poslova, radnika, opreme, pismohrane i druge dokumentacije, sredstava za rad, nekretnina, prava i obveza i financijskih sredstava Hrvatskog centra za poljoprivredu, hranu i selo, koja se odnose na ustrojstvenu jedinicu Zavod za maslinarstvo i južne kulture.

Rektor Milković nakon potpisivanja sporazuma kazao je kako dubrovačko Sveučilište ovime dobija 27 novih zaposlenika te nekretnine površine oko 26 hektara.

Ovaj Sporazum potpisan je nakon nedavne odluke Hrvatskog sabora i resornih ministarstva poljoprivrede te znanosti obrazovanja i športa da dubrovački Zavod za maslinarstvo i južne kulture, smješten na području dubrovačkog naselja Čokolino, na čijoj će se parceli graditi budući studentski dom, i službeno postaje dio Sveučilišta u Dubrovniku.

Namjera je dubrovačkog Sveučilišta da Zavod za maslinarstvo i južne kulture nastavi s dosadašnjim aktivnostima, da se još više potakne istraživanje u području biotehničkih znanosti – naročito u polju agronomije, te istraživanje u području voćarstva, maslinarstva, povrćarstva i cvjećarstva, a sve to u službi poljoprivredne proizvodnje i primarne prerade u ovoj regiji, rekao je rektor Milković.

To će omogućiti, dodao je, da taj Zavod bude nositelj stručnog, znanstvenog i poslovnog savjetovanja na skupovima i stručnog usavršavanja poljoprivrednika, te širenje znanja i suradnje s gospodarskim sektorom. Na taj način stvorit će se i dodatni razlozi da se na Sveučilištu u Dubrovniku pokrenu novi studiji s područja agronomije - maslinarstvo i južne kulture.

Rektor Milković napomenuo je i kako su se istodobno stekli uvjeti za izradbu projektne dokumentacije za izgradnju studenstskog doma na dijelu lokacije bivše ustanove Stanice za južne kulture.

Zavod za maslinarstvo i južne kulture smješten je na prostoru od 14.000 metara četvornih, a na 8.000 metara četvornih gradit će se budući studentski dom koji će imati oko 500 kreveta.

(Hina) xddub ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙