FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Spindelegger za potpisivanje hrvatskog ugovora u studenome

Autor: djan
SOPOT, 3. rujna 2011. (Hina/STA) - Austrijski ministar vanjskih poslova Michael Spindelegger založio se danas na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova zemalja EU-a u poljskom Sopotu da Hrvatska pristupni ugovor s EU-om potpiše prije kraja studenoga, javlja agencija STA.

"Mislim da bi najbolje rješenje bilo da se ugovor potpiše prije konca studenoga" i time podržao njegovo potpisivanje prije hrvatskih parlamentarnih izbora 4. prosinca.

"Što prije potpišemo ugovor, prije možemo dalje", rekao je Spindelegger na rubu neformalnog sastanka šefova diplomacija EU-a.

Parlamentarni izvjestitelj za Hrvatsku Hannes Swoboda izjavio je u četvrtak u Bruxellesu da bi se pristupni ugovor s Hrvatskom trebao potpisati 9. prosinca, ali poljsko predsjedništvo nije moglo potvrditi taj datum. Savjetnik u poljskom Stalnom predstavništvu pri EU-u Mariusz Daca, koji predsjeda radnom skupinom Vijeća EU-a za izradu nacrta pristupnog ugovora, rekao je kako se radi na tome da se ugovor potpiše u prosincu, ali nije mogao potvrditi nikakav konkretan datum.

Također, agencija STA prenosi kako je slovenski ministar vanjskih poslova Samuel Žbogar u petak izjavio kako će danas s hrvatskim šefom diplomacije Gordanom Jandrokovićem, koji je također u Sopotu, i s europskim povjerenikom za proširenje Štefanom Fueleom porazgovarati o nekoliko pitanja povezanih sa hrvatsko-slovenskom arbitražom o granici, poput pitanja imenovanja triju arbitara koje Hrvatska i Slovenija moraju zajedno izabrati s popisa Europske komisije.

(Hina) xdj ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙