FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izaslanstvo Zagreba u Prištini

Autor: spar
ZAGREB, 3. rujna 2011. (Hina) - Na poziv potpredsjednika Vlade i ministra administracije lokalne samouprave Republike Kosova Slobodana Petrovića, izaslanstvo Grada Zagreba, koje predvodi gradonačelnik Milan Bandić, sudjelovat će na Drugoj konferenciji o lokalnoj samoupravi, koja se od 4. do 6. rujna održava u Prištini, priopćeno je danas iz Službe za informiranje Grada Zagreba.

U sklopu boravka zagrebačkoga izaslanstva na Kosovu predviđeni su odvojeni susreti s vodstvom Grada Prištine, s ministrom gospodarskog razvoja Besimom Beqajem, ministrom okoliša i prostornog planiranja Dardanom Gashijem, te s predsjednikom Trgovinske komore Kosova Safetom Gerxhaliuom.

U programu je i posjet hrvatskoj zajednici u Janjevu, gdje će se gradonačelnik Bandić, sa suradnicima, susresti sa župnikom don Matejom Palićem i predstavnicima Hrvatske udruge sv. Nikole, navodi se u priopćenju.

Osim gradonačelnika Bandića, u ime Grada Zagreba, u Prištinu će otputovati pročelnik Ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Ladislav Prežigalo, pročelnica Ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Jadranka Veselić Bruvo, pomoćnik pročelnika u Uredu za prostorno uređenje Mate Kraljević, savjetnik gradonačelnika Duško Ljuština, te predsjednik Udruge Albanaca branitelja Hrvatske u domovinskom ratu i umirovljeni počasni narednik Naim Shala.

U zagrebačkom izaslanstvu su i predstavnici zagrebačkih gospodarstvenika koji će, zajedno s gradonačelnikom Bandićem i suradnicima, biti nazočni sastanku s vodstvom Prištine, predstavnicima Ureda za urbanizam i zaštitu prostora, te predsjednikom Trgovinske komore Republike Kosovo.

(Hina) xsp/pp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙