FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bebić idućega tjedna na Islandu i u Irskoj

Autor: ista
ZAGREB, 2. rujna 2011. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić boravit će idućega tjedna u službenim uzvratnim posjetima Islandu i Irskoj i s najvišim dužnosnicima tih zemalja s kojima Hrvatska ima vrlo dobre i prijateljske odnose razgovarati o pristupanju Hrvatske EU-u i njezinom daljnjem širenju, suradnji na području gospodarstva, energetike, turizma te kulturno-znanstvenoj razmjeni, priopćeno je u petak iz Ureda predsjednika Hrvatskog sabora.

Tijekom posjeta Islandu od 5. do 7. rujna, Bebića će primiti predsjednik Islanda Olafur Ragner Grimsson, a susrest će se s predsjednicom parlamenta Astom R. Johannesdottir, predsjednicom vlade Johannom Sigurardottir i ministrom vanjskih poslova Ossurom Skarpheinssonom.

Predsjednik Hrvatskog sabora će u Irskoj od 7. do 9. rujna razgovarati s predsjednicom Mary McAleese, predsjednikom Donjeg doma parlamenta Seanom Barrettom kao i s potpredsjednikom irske vlade i ministrom vanjskih poslova Eamonom Gilmoreom.

U hrvatskom izaslanstvu bit će i predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora o pristupanju EU Vesna Pusić te zastupnici Mirando Mrsić i Jerko Rošin, stoji u saborskom priopćenju.

(Hina) xpp/xbcav ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙