FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kinez želi kupiti golemo zemljište na Islandu

Autor: vkla
REJKJAVIK, 1. rujna 2011. (Hina/AFP) - Islandski ministar unutrašnjih poslova u četvrtak je potvrdio da je od kineskog ulagača primio zahtjev za kupovinom golemog zemljišta na sjeveroistoku otoka, što je protivno islandskom zakonu koji zabranjuje prodaju zemljišta osobama koje nisu stanovnici europskog gospodarskog prostora,

"Taj ćemo zahtjev razmotriti kao svaki drugi", rekao je ministar Igmundar Jonasson, podsjećajući da bi takva kupnja bila "protuzakonita bez da se dobije posebno izuzeće".

Za sada, dodao je, taj zahtjev traži pomno razmišljanje jer govorimo o zemljišti površine 300 prostornih kilometara. Objasnio je da bi za izuzeće od zakona trebalo uzeti u obzir prirodne resurse, poput vode.

Prema pisanju medija, za to je zemljište zainteresiran kineski tajkun Huang Nubo, koji se na Forbesovoj ljestvici najbojatijih ljudi na svijetu nalazi na 161. mjestu. Huang, kako piše Financial Times, želi izgraditi turistički centar u vrijednosti 100 milijuna dolara koji uključuje i igralište za golf.

(Hina) xvk ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙