FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

WAZ na pragu vlasničkog i poslovnog preustroja - mediji

Autor: mpuk
ZAGREB, 1. rujna 2011. (Hina) - Njemački medijski koncern WAZ na pragu je vlasničkog i poslovnog preustroja, pišu njemački mediji, nakon što je Petra Grotkamp početkom tjedna dala ponudu za kupnju dodatnih 50 posto dionica.

Kćer jednog od dvojice suvlasnika WAZ-a trenutno ima 16,67 posto dionica i ponudila je 500 milijuna eura za dodatnih 50 posto dionica.

WAZ grupa ima godišnji promet od 1,1 milijarde eura i jedan je od najvećih njemačkih medijskih koncerna. U Njemačkoj i inozemstvu grupa posjeduje 38 dnevnih novina, 108 magazina i časopisa, 133 oglasnika, te tiskare, radio stanice i poslove vezane za internet.

U Hrvatskoj WAZ je suvlasnik koncerna EPH.

Budući većinski vlasnici namjeravaju preustrojiti poslovanje grupe, povezati više od 50 članica grupe u veće, profitabilne jedinice i poboljšati zaradu njemačkih regionalnih listova, kazao je za njemačko izdanje Financial Timesa od utorka Guenter Grotkamp, dugogodišnji direktor WAZ-a.

Stoga će se grupa u budućnosti vjerojatno pojačano orijentirati na poslovanje s njemačkim regionalnim listovima.

Nakon promjene vlasničke strukture bit će promijenjena i uprava, potvrdili su u utorak insajderi u razgovoru Financial Times Deutschland, najavljujući odlazak aktualnog direktora WAZ-a Boda Hombacha a vjerojatno i drugog direktora Christiana Nienhausa.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙