FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rast dobiti Bertelsmanna u prvoj polovici godine

Autor: mpuk
BERLIN, 31. kolovoza 2011. (Hina/AFP) - Njemačka medijska grupa Bertelsmann, vlasnik televizijske kuće RTL, izvijestila je u srijedu o rastu polugodišnje neto dobiti na 269 milijuna eura.

Dobit je porasla za 9,3 posto u odnosu na isto razdoblje 2010., i to zahvaljujući nižim kamatama na Bertelsmannov smanjeni teret duga koji je krajem lipnja iznosio dvije milijarde eura, navodi se u priopćenju.

Prihodi su na godišnjoj razini porasli za 1,9 posto na 7,2 milijarde eura, uz jak doprinos od oglašavanja RTL Groupa i nakladničke tvrtke Gruner + Jahr.

Operativna dobit smanjena je za 2,0 posto, na 737 milijuna eura.

„Oprezno smo optimistični vezano za drugu polovicu godine, iako su gospodarske nesigurnosti povećane", kazao je financijski direktor Thomas Rabe.

Za cijelu godinu Bertelsmann još uvijek očekuje umjeren rast prihoda a napominje da bi i neto dobit trebala nadmašiti prošlogodišnjih 478 milijuna eura. Operativna dobit trebala bi se pak smanjiti zbog troškova novih proizvoda i viših cijena energenata.

Bertelsmannove dionice nisu izlistane u burzovnim kotacijama a smatraju ga četvrtom najvećom medijskom grupom u svijetu.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙