FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Festival eksperimentalnog filma 25 FPS od 20. do 25. rujna

Autor: agrb
ZAGREB, 1. rujna 2011. (Hina) - Za konkurenciju Međunarodnog festivala eksperimentalnog filma i videa, 25 FPS-a, koji će se održati od 20. do 25. rujna u Kinu Studentskog centra, između 1200 prijavljenih filmova odabrano je njih 33 koji pružaju uvid u aktualne trendove i dostignuća suvremene eksperimentalne produkcije, izvijestio je danas organizator, istoimena udruga za audiovizualna istraživanja.

Program sedmog po redu Festivala podijeljen je u pet cjelina, "Konkurencija", "Žiri predstavlja", "Hrvatski fokus", "Expanded Cinema" i jedna nova – "Kino 16", s filmovima čiji su se autori na originalan i provokativan način bavili novim i starim medijima, te zamaglili granice među filmskim rodovima. Ta će cjelina pokazati, među ostalim, kako izgleda znanstveno-fantastični dokumentarac i koliko radikalni u razotkrivanju ljudske intime mogu biti internetski snimci.

Program "Expanded Cinema" nastavlja predstavljati audiovizualne performanse, a "Hrvatski fokus" izbor iz recentne hrvatske eksperimentalne produkcije.

O pobjednicima će odlučivati tročlani žiri, američki filmaš Ben Russell, austrijska grafička dizajnerica i videoumjetnica Tina Frank, te hrvatska kustosica Tanja Vrvilo. Svaki od članova žirija predstavit će se na festivalu i posebno kuriranim programima.

Na festivalu će se prikazati i šest radova hrvatskih autora, "K14" Zlatka Kopljara u konkurenciji, te "Nogomet" Ane Hušman, "Pustara" Ivana Faktora, "The Spectres of Veronica" Dalibora Barića, "Violence experimentale" Vladimira Kanića te "Oio" Josipa Šćureca u "Hrvatskom fokusu".

Među filmovima, koje su izabrale selektorice Mirna Belina, Sanja Grbin i Marina Kožul, bit će i recentni radovi domaćoj publici već poznatih filmaša, laureati s renomiranih festivala u Rotterdamu i Oberhausenu, te noviji autori. Sve su projekcije i ove godine besplatne.

(Hina) xagrb yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙